17/9/19

Πως να αναγνωρίσετε εάν ο σκληρός σας δίσκος είναι ψεύτικος ;

Τα 6 βασικά στοιχεία για να αναγνωρίσετε εάν ο σκληρός σας δίσκος είναι ψεύτικος.

1) Δώστε προσοχή στις αγορές σας.

Όταν βλέπετε εξωφρενικά χαμηλές τιμές στους δίσκους, θα πρέπει να είστε υποψιασμένοι. Δεν μπορεί να κάνει ένας σκληρος δίσκος στην αγορά χ € και σε κάποιο όχι και πολύ γνωστό website να κάνει χ/2€ ... 

Πως να αναγνωρίσετε εάν ο σκληρός σας δίσκος είναι ψεύτικος ;2) Να προσέχετε πάντα αν το μοντέλο που αγοράζετε υπάρχει στο επίσημο website της εταιρίας που το κατασκευάζει.

Γιατί ως γνωστό μια εταιρία διαφημίζει τα προϊόντα της και δεν μπορεί να πάρετε ένα σκληρό δίσκο που να μην έχει αναφορά στο επίσημο website της κατασκευάστριας.

3) Να διαβάζετε τις κριτικές για το website που αγοράζετε .

Καθώς και για το κάθε σκληρό δίσκο που κοιτάτε .... Όλο και κάποιος άλλος θα την πάτησε πριν από εσάς και θα γράφει για την εμπειρία του.


4) Όταν σας έρχεται το κουτί και το ανοίγετε

Να προσέχετε τις λεπτομέρειες στη συσκευασία στην ετικέτα στα χαρτιά που το συνοδεύουν μιας και αυτά είναι  τα νο1 μέρη στα οποία κάνουν λάθη οι απατεώνες που σας πούλησαν τον fake σκληρό δίσκο.

5) Το αυτοκόλλητο του σκληρού δίσκου 

Αν το αυτοκόλλητο που έχει ο σκληρός δίσκος στην εμπρός επιφάνεια του δεν είναι σωστά κολλημένο και δεν έχει αναγραφόμενα όλα τα στοιχεία της εταιρείας ΣΩΣΤΑ, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά...

6) Αν είναι εξωτερικός δίσκος και το κουτί είναι NONAME 


Όμως ο πωλητής ισχυρίζεται ότι το εσωτερικό του είναι επώνυμος δίσκος, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά ...

Ψεύτικο PCB σκληρού δίσκου βασικά χαρακτηριστικάΠαρακάτω σας παραθέτουμε έναν αστείο fake δίσκο που ήρθε στα εργαστήρια της Northwind Data Recovery αυτή την εβδομάδα.

Αυτός ήρθε με αυτοκόλλητο 2 TB. Ο δίσκος πουλήθηκε στον πελάτη μέσα σε ένα no-name εξωτερικό κουτί και ήρθε σφραγισμένος, οπότε ο πελάτης τον αγόρασε ως εξωτερικό δίσκο.

Στην πραγματικότητα, είναι ένα παλιός 250 gb Ηitachi δίσκος.

Δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι όταν ο πελάτης το γέμισε με 238 gb δεδομένων (νομίζοντας ότι είναι στην πραγματικότητα ένας 2 TB δίσκος), ο δίσκος σταμάτησε να λειτουργεί.
Δεν προκαλεί επίσης καμία εντύπωση το γεγονός ότι μπορούσαμε να διαβάσουμε έως τα ~488 εκατομμύρια sectors οπότε ο δίσκος κατέρρευσε με ABORT σε όλες τις εντολές.

Δώστε προσοχή στις αγορές σας. Όταν βλέπετε εξωφρενικά χαμηλές τιμές στους δίσκους, θα πρέπει να είστε υποψιασμένοι.

ΥΓ. Μας άρεσε το "LABLE" ορθογραφικό λάθος, ανάμεσα στα άλλα...