11/4/17

Προσοχή νέοι Ransomware με έξαρση στην Ελλάδα

RANSOMWARE UPDATES 2/4/2017 – 9/4/2017

Kενό ασφαλείας στο Firmware της Gigabyte επιτρέπει την εγκατάσταση Ransomware
H εβδομάδα ξεκίνησε με την είδηση ότι ένα flaw στον μικροκώδικα της Gigabyte επιτρέπει την εγκατάσταση του UEFI Ransomware. Το κενό ασφαλείας, το οποίο έχει δύο εκδόσεις, επιτρέπει την εγγραφή κακόβουλου κώδικα στο UEFI firmware των συσκευών BRIX του κατασκευαστικού 
κολοσσού.




" Αν ιός σας ζητάει λύτρα - bitcoin ή έχετε κολλήσει ransomware και τα δεδομένα σας έχουν κρυπτογραφηθεί, τότε η Northwind είναι ο μοναδικός WD Trusted Partner για Ανάκτηση Δεδομένων και Ransomware σε Ελλάδα και Κύπρο. "

Πολλές φορές αναρωτιέστε :

 - "πως κόλλησα ransomware?" 

ή 

- "πως κόλλησα ιο κρυπτογράφησης?". 

Η αλήθεια είναι πως αυτή την ερώτηση την ακούμε καθημερινά πολλές φορές! 
        Το πρώτο στάδιο που παρατηρεί ένας απλός χρήστης που δεν κατάλαβε ότι κόλλησε Cerber ή κάποιον άλλο Ransomware (ιο κρυπτογράφησης) είναι πως τα αρχεία του άλλαξαν κατάληξη ενώ αυτός δούλευε κανονικά στον υπολογιστή του. Αυτή η ενέργεια συμβαίνει προφανώς λόγο της κρυπτογράφησης του ιού. 
        Το αμέσως επόμενο πράγμα που σκέφτεται ένας χρήστης προφανώς και είναι 

- " υπάρχει λύση για ransomware?". 

Δυστυχώς αν κολλήσατε ιo "Locky" ή κολλήσατε "Cerber" virus δεν υπάρχει ακόμη λύση παγκοσμίως για την από- κρυπτογράφηση και να γλυτώσετε τα λύτρα που ζητάει ο ιός σε bitcoin. 
Άλλωστε αυτή είναι η μορφή και ο τρόπος λειτουργίας των ιών κρυπτογράφησης (Ransomware). 
Να κρυπτογραφούν με τέτοιο τρόπο τα αρχεία και να τους αλλάζουν την κατάληξη που η απο-κρυπτογράφηση τους για ένα μεγάλο σύνολο από αυτούς (μεταξύ αυτών οι Locky και Cerber) να είναι αδύνατη ΑΚΟΜΗ! 
         

         Παρακάτω σας αναφέρουμε όλους τους ιούς που μπορέσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε τον Ιανουάριο καθώς και σας αναλύουμε τους νέους ιούς που ανακαλύψαμε τον Ιανουάριο για να είσαστε προσεκτικοί και μέχρι να τους απο- κρυπτογραφήσουμε να μην χρειαστεί να πληρώσετε τα λύτρα που ζητάει ο ιός σε bitcoin.




RANSOMWARE GX40
Ένας νέος πονοκέφαλος εμφανίστηκε αυτή τη βδομάδα, και είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Πρόκειται για τον GX40, μία καινούργια οικογένεια Ransomware, η οποία ήδη μέσα σε μία εβδομάδα εμφάνισε 3 παραλλαγές.

Η πρώτη


Η δεύτερη



Η τρίτη

RANSOMWARE Fluffy Tar
Aυτός είναι υπό κατασκευή και έχει προσεγμένο σχεδιασμό...



RANSOMWARE Amadeus
Και αυτός είναι υπό κατασκευή, βρήκαμε όμως κάποια ίχνη του...


HiddenTear RANSOMWARE Faizal
Κάποιος ονόματι Faizal παίζει με τον HiddenTear. Nα του πει κάποιος να παίξει με κάτι άλλο?



RANSOMWARE AMAM
Είναι υπό κατασκευή και είναι γραμμένος σε Python.


RANSOMWARE Dikkat
Και άλλος ένας βασισμένος σε HiddenTear ονομάζει Dikkat και είναι τούρκικος


Το είδαμε κι αυτό....!!!
Ένας νέος Ransomware ονόματι RensenWare κυκλοφόρησε, ο οποίος ζητάει από τα θύματά του να πετύχουν σκορ 0.2 δισεκατομμύρια στο επίπεδο LUNATIC του παιχνιδιού TH12~Undefined Fantastic Object ειδάλλως διαγράφει όλα τα αρχεία!!
Δεν πάμε καθόλου μα καθόλου καλά...



KAKA MANTATA
Διαπιστώνουμε ότι τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιούν τον RIG για να διασπείρουν τον Matrix Ransomware. Ο Matrix είναι από τους πιο παλιούς “παίκτες” αλλά ποτε δεν είχε διασπορά που να προκαλεί πονοκέφαλο. Ο RIG, όμως, είναι από τα exploit kits που κάνουν θραύση και δυστυχώς περιμένουν έξαρση στον Matrix.


NEΟΣ RANSOMWARE: Cerberos
Είναι παραλλαγή του CyberSplitterVBS